OM:s möjligheter till mission

DIN VÄG UT I VÄRLDEN

Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda dig möjligheten att arbeta för Guds rike, i världen eller i hemlandet! Oavsett vilken del av världen och hur länge så hoppas vi att din erfarenhet med OM kan få göra ett djupt intryck i ditt liv, i din relation med Gud och med människor i din närhet.

De allra flesta som åker ut med OM får sitt underhåll från församlingar, vänner och anhöriga som ger. Vi erbjuder många möjligheter, både på kortare och längre sikt.

TeenStreet

Du som är 13-17 år kan åka på ett internationellt läger för tonåringar i Tyskland under en sommarvecka varje år. Är du äldre än så finns möjligheten att vara ledare på lägret. TeenStreet är en chans för dig att komma närmare Gud, lära dig mer om dig själv, få nya kompisar och träna dina språkkunskaper.

Mer om Teenstreet

Skeppet

OMs skepp, Logos Hope, åker från hamn till hamn med Evangeliet. Skeppet är världens största flytande bokhandel och besöker ett 15-tal olika länder per år. Tänk dig själv att få åka runt i världen på ett skepp och dela med sig av evangeliet i ord och handling. Detta kan bli verklighet för dig om du väljer att gå ombord på OM:s skepp Logos Hope.

Att åka ut med vårt skepp är en fantastisk möjlighet att växa som människa och kristen, bygga relationer och lära sig att leva och umgås med människor från hela världen.

Mer om Logos Hope

1 vecka till 6 månader

Kom, följ och formas. Under hela året ger vi dig möjlighet att i allt från sex dagar till sex månader komma i närkontakt med människor från andra kulturer. I internationella team är du med och ger av det du är och har, medan du formas och relationen till Gud fördjupas. Genom bön, kärlek och betjänande är du med och delar evangelium.

Åk med på en teamresa eller en konferens, besök ett land eller en region i några månader.

Läs mer...

6 månader eller mer

Detta är något för dig som vill satsa mellan sex månader och två år, vill bli använd av Gud på sätt du kanske aldrig drömt om, samtidigt som du växer i din relation till Honom. Du får bland annat arbeta praktiskt, evangelisera eller göra sociala insatser. Utöver detta får du även bibel- och språkundervisning.

Läs mer...

Lärjungaskolor

Inom OM finns möjlighet att gå en lärjungaskola under 1 eller 2 terminer där du får växa i din tro, upptäcka mer om dig själv och utmanas genom teoretisk undervisning och praktiskt lärande.

Mer...

Sverige

Svenskar har i över hundra år har rest ut till fjärran länder som missionärer, samtidigt har vårt land blivit ett av världens mest sekulariserade. Sverige är idag tveklöst ett missionsfält. OM arbetar med ett allt större fokus på Europa och i Sverige öppnar vi för möjligheten att arbeta med bland annat församlingsplantering och outreach bland unga.

Läs mer...

Du kan också överväga något av dessa alternativa sätten:

SABBATSÅR – Ta ett break från studier eller arbete och få lite perspektiv på världen i något av OM:s fält.

PROJEKTARBETE – Gör ditt projektarbete utomlands genom att åka iväg med OM för en tid.

UTLANDSPRAKTIK – Om du går en utbildning som riktar in sig på mission eller bistånd och har en schemalagd praktik kan du få möjlighet att göra den med OM.

GRUPPRESA – Åk med ungdomsgruppen, församlingen, bibelklassen eller kompisgänget på en missionsresa.