OM Sverige - Jobbet och den andra dimensionen

Jobbet och den andra dimensionen

Skriven av Magdalena, i Martins blogg

Vi var på väg hem från fotbollsträningen häromkvällen när en lagkamrat plötsligt utbrast:

- Du verkar ha ett så spännande jobb, Magda!

Något förvånad log jag bara och konstaterade att det stämde. Det är otroligt spännande att ena stunden prata med en kollega från Taiwan för att i nästa stund maila med arbetare i Jordanien och sedan ta en fika med ledaren för OM Centralasien på Sverigebesök.

Visst är det sant att jag älskar att möta människor från olika kulturer och bakgrunder, går igång på att omvandla deras erfarenheter till berättelser och njuter av omväxlingen i det dagliga arbetet.

Men det finns ytterligare en dimension till det hela.

Vackert utmanande

Den senaste tiden har jag utmanats av Petrus möte med den uppståndne Jesus i Johannes kapitel 21. Jesus frågar honom 3 gånger om Petrus älskar honom, och efter varje jakande svar kallar han Petrus att följa honom.

Efter det kommer min favoritdel i berättelsen:

Petrus vände sig om och fick se att den lärjunge som Jesus älskade följde efter (…). När Petrus såg honom frågade han Jesus: ”Herre, hur blir det med honom?” Jesus svarade: ”Om jag vill att han skall bli kvar tills jag kommer, vad rör det dig? Du skall följa mig.” (Joh 21:21-22)

På något vis tycker jag det är vackert: Gud är en personlig Gud och han kallar oss individuellt, men det är också utmanande: kallelsen är mellan Gud och mig, oberoende av vad andra gör. 

Att gå oberoende av vad andra gör

Hur ofta gör vi inte precis så: hör Jesu ord om att följa honom men vill samtidigt ha koll på vad andra runtomkring oss gör, ibland av nyfikenhet och ren välvilja, och ibland av rädsla och osäkerhet.

Det är utmanande att behålla fokus på syftet och visionen mitt i alla aktiviteter och att-göra-listor, men Gud kallar oss till något större än att fixa deadlines eller prata med folk i största allmänhet. Han kallar oss att följa honom, personligen, i uppdraget att med ord och handling berätta om honom för dem som aldrig hört.

Det, är både spännande och utmanande.

Vart leder Gud dig?