OM Sverige - Steg för steg!

Steg för steg!

, i Martins blogg

Vilken berättelse! Vilken vision! Vi rycks med i strömmen och gläds över att få vara en liten del i en stor berättelse som springer fram från tid till tid bland folkslag till jordens yttersta gräns. Under sista dagarna har vi i teamet läst och reflekterat över en av bibelns alla fängslande berättelser. Orden och bilderna tar tag i oss, de ger mening, riktning och det vi så väl behöver i den värld vi lever i – framtidshopp! Vi läser Hesekiel 47:1-12! En urgammal text som talar rakt in i vår eftermoderna värld.

Vi möter Gud som är närvarande i sin trasiga skapelse. Som tömmer ut sin kärlek till jordens yttersta gräns. Som ger liv åt det som är dött. Vi möter en människa som blir inbjuden att vara en del av Guds återupprättande rörelse i världen… och som steg för steg förs in i rörelsen för att bli och vara en del av den. Det är lärjungaskap/mission som livsstil i händerna på en Gud som trots allt… är i kontroll och har utgången i sin hand. I Nya Testamentet kan samma rörelse se ut så här… från ett annat berg: Mark. 3: 13-15.

Det här med steg för steg känns igen. Det mesta i livet börjar med stapplande och osäkra steg. För den som vågar klivet, och får stöd att ta det, öppnas nya möjligheter till utveckling. Aldrig som en stilla promenad över en sommaräng men väl genom prövningar och framsteg som vi aldrig trodde var möjligt från början.

Ett av OM:s adelsmärken sedan starten har varit att ge oerfarna människor möjligheten att ta nya steg. Att tillsammans med andra pröva vingarna. Gång på gång följer vi fascinerade hur olika personligheter växer med nya uppgifter. Vårt mål är att backa upp var och en i mentorskap och med träning för nya uppgifter. I detta lyckas vi inte alltid men riktningen är uttalad. När nu över 200 nya arbetare går ut i världen efter avslutat introduktion i Holland är det steg för steg som gäller. Hoppet står till Jesus som säger – Kom och följ mig!

/Martin