OM Sverige - Livet som ögonöppnare

Livet som ögonöppnare

, i Martins blogg

En helg full av liv och rörelse! Som ett bubbelbad av gemenskap, bön, skratt, undervisning, allvar, lovsång och sport i en salig röra. Jag snackar om förra helgens Teenstreet möte. Tonåringar anlände till Jönköping i grupper från olika håll i landet. Alla med en längtan efter att träffas och hänga med varandra. Det slog mig gång på gång under helgen hur viktig gemenskapen och vänskapen är. Mötet med, och en fördjupad erfarenhet av Gud, sker i stora stycken genom genuin och uppriktig gemenskap. Jag tror det är Guds plan rakt igenom. Alltså, han blev människa och mötte oss som människa med en kropp och båda fötterna på jorden.

Han föder sedan, genom Anden, en gemenskap som han – just det - kallar sin kropp!

När vi möts, två, tre eller flera tillsammans med Jesus i centrum, ja då är han mitt ibland oss.

Gud kommer så nära, att vi både nu och då missar honom. Eller ibland inte förstår, eller tänker på, att det goda vi just var med om var ett möte med Gud själv. Det är just därför som livet i bästa fall kan beskrivas som en ögonöppnare! Möjligheten ges att bli alltmer seende, att alltmer urskilja den Gud som hela tiden kommer till oss. Vi får gensvara med tillit, viljan att låta sig formas, viljan att följa honom och ge honom den ära som tillhör honom.

Huvudtalare var en av våra ledare i Mellanöstern. Förkunnelsen av Guds ord kretsade kring evangeliet och mötet med mäniskor som Gud älskar. I Melllanöstern är majoriteten av dessa muslimer. Genom undervisning och samtal visar vi på en annan väg en misstänksamhetens och avståndets väg i vårt förhållande till Muslimer. Gud har älskat och fortsätter älska. Det är hans kärlek som får oss att korsa gränser och mötas som människor i ljuset av evangeliet.

Ni börjar vi ladda för sommaren stora TeenStreet läger i Tyskland den 27 aug – 3 aug. I år siktar vi på 300 deltagare från Sverige. Anmälan sker här.

Välkommen med!

/Martin