OM Sverige - Vision Världen!

Vision Världen!

, i Martins blogg

Update 4 ILM
Bangkok! En fascinerande stad på omkring 10 miljoner invånare. Det första man ser är en pampig skyline där skyskrapor i alla möjliga former gnistrar i kapp i den heta solen. Genom staden ringlar en mäktig flod under broar, genom kåkstäder och fashionabla affärsdistrikt. Inte så långt från centrum ligger vårt skepp Logos Hope som anlände hit i slutet av februari.
 
En av veckans höjdpunkter här var att besöka besättningen och träffa flera av våra nuvarande 7 svenskar ombord. På rundvandringen mötte jag: 
- Anders som låg på knä i maskinrummet och målade med svettpärlor i pannan. 
- Elisabeth fullt i färd med att servera fika till Thailändska ungdomar i den internationella cafeterian på däck fyra.
- Alexander högst uppe på bryggan med en mäktig utsikt över hamnområdet och landgången där en skolklass just var på väg ombord. Bara under den här dagen besökte omkring 5500 personer däck 4. Här finns en stor bokhandel, "Journey of life" vandringen som bygger på berättelsen om den förlorade sonen, samt ett internationellt kafé. 
 
Madeleine från Örebo visade mig runt och berättadeom erfarenheter från sina 2,5 år här. Hon uppriktigt berättelse om utmaningen att leva och tjäna på det här sättet. Ofta ställs man inför helt annorlunda situationer i okända sammanhang. Madeleine arbetar numera i det så kallade "line up" teamet vilket innebär att hon är med och förbereder skeppets ankomst under månaderna innan planerad ankomst. 
 
Ledarkonferensen är nu slut och veckans stora händelse har varit presentationen av det ledarteam för OM International som från september  kommer leda rörelsen med Lawrence Tong från Singapore i spetsen. Det känns hur bra som helst och uppbackningen från omkring 100 landsledare världen över är enhetlig. 
 
Vi ber, drömmer och planerar med fokus på följande nyckelområden inför kommande år:
- SPIRITUAL FORMATION, att lära känna och formas att bli mer lik Jesus i tjänst för världen. 
- UNITY, att tjäna tillsammans och stärka varandra genom olikheterna i visionen om att se Gud förvandla liv och samhällen 
- MOBILISE THOUSANDS OF NEW WORKERS, att motivera och utrusta en ny generation av arbetare med förväntan på en stor våg av lärjungar från den södra delen av jordklotet.
- EQUIP A NEW GENERATION OF LEADERS, att genom tjänst, träning och mentorskap se ungdomar mogna och utvecklas som människor och ledare för en mångfald av team och ministries. 
- REACH THE LEAST REACH AND MARGINALISED PEOPLE, att genom en mångfald av uttryck förkunna evangeliet i ord och handling med   ett särskilt fokus på människor som lever i samhällets marginal och inte tidigare hört eller sett uttryck för de goda nyheterna om Jesus.
 
Återvänder nu till Sverige full av intryck. Det är stort att få vara en liten del av ett globalt sammanhang. 
 
Hälsn
Martin