OM Sverige - Mellanöstern & målet i sikte

Mellanöstern & målet i sikte

, i Martins blogg

Här några rader från Mellanöstern där jag under en vecka har förmånen att träffa ett flertal av våra medarbetare på plats. Här arbetar ungdomar som anlänt under de senaste åren sida vid sida med longtermers som levt sina liv här i decennier. De utgör tillsammans olika team med olika inriktningar. Evangelisation, sjukvård, hjälparbete bland flyktingar, församlingsgrundande, träning av pastorer etc. För de som anlänt under de senaste två åren utgör språk och kulturförståelse ett viktigt fokus.
 
Jag lyssnar till berättelser där män och kvinnor på olika sätt möter Jesus och erfar Guds återupprättande kraft. Utsatta kvinnor som finner hopp i evangeliets löften. Män som börjar följa Jesus i vetskapen om att förföljelse väntar. Många städer och byar är fortfarande helt onådda. Här finns alltså fortfarande samhällen som aldrig har hört fotstegen av människor som kommer med de goda nyheterna. 
 
En av våra svenska kvinnor på plats berättar om ett nystartat initiativ där de börjat söka upp några av dessa samhällen. Genom dialog och information söker de belysa situationen för människor med olika funktionshinder som lever där. Fysiska, psykiska och kulturella hinder behöver överbryggas i en pågående process som alltmer ägs av lokalbefolkningen. Ett delmål är återupprättat människovärde och frihet för dem som ofta göms undan bakom stängda dörrar. Ett större mål är att se Guds rike omfamna familjer och klaner när Gud bygger sin församling här.
 
Imorgon besöker vi några familjer på flykt undan kriget i ett av länderna i regionen.
/Martin