OM Sverige - Moldavien: De vet att vi kommer

Moldavien: De vet att vi kommer

Publicerat i Reseblogg

Jag, 4 andra vuxna och 12 ungdomar mellan 14 och 18, alla från Klockargårdskyrkan i Malmbäck, kommer åka till Moldavien under 8 dagar.
Med begränsad planering vad vi ska göra men med god koll på hur mycket påskmust och godis vi ska ha med oss går resan av stapeln natten mellan lördag och söndag.
På endast ett dygn (det är fantastiskt hur snabbt man kan resa nu för tiden) kommer vi ta oss via Stockholm och Wien till huvudstaden Chisinau och OM Moldaviens bas.

När jag för någon vecka sedan kom till Klockargårdskyrkan för att höra mer om vad som väntade oss där i motsatta hörnet av Europa så var den största trösten inför resan att ansvariga moldavier i all fall vet att vi kommer.
Så vad väntar oss på den här resan? "Det är svårt att veta när man åker till Moldavien." har jag fått höra. Men vi tros besöka OM-kontoret som sagt och sedan besöka och bo i byar i närheten där vi lär knyta kontakt med lokalbefolkningen och besöka de, i svenska mått mätt, lång och tätt duggande gudstjänsterna.

Jag är lite nervös över vad som väntar på resan. Jag vet att nya, annorlunda maträtter och utedass som kräver att man hukar väntar runt knuten men inte mycket utöver det.
Vad som händer under de dagar vi är nere kan ni följa min upplevelse här på bloggen.
Men jag säger som moldavierna:
Hakuna matata! :D