OM Sverige - Teenstreet '16, dag 3

Teenstreet '16, dag 3

Skriven av Sara

Sara Åblad på Teenstreet

Jag har varit på TeenStreet ganska många år, faktum är att jag skulle vilja säga att jag kan konceptet nu. Jag trodde i alla fall att jag kunde konceptet innan årets TeenStreet, för i år är jag här i en helt ny roll, service team. Service Team är samlingsnamnet för alla de människor som åker hit som volontärer och arbetar på många olika sätt och de är verkligen många. Allt ifrån att laga mat, servera mat, diska och hålla hela området rent till att hjälpa tonåringarna uttrycka sig kreativt i bön till att dela ut headsets innan mötena till att arrangera outreachs då tonåringarna får möjligheten att sprida Guds rike till invånarna i Oldenburg till en väldig massa fler viktiga uppgifter. Min uppgift för den här veckan är att hålla i sportaktiviteter samt seminarier om hur man kan ära Gud med sport. 

I flera år har jag spelat fotboll och idrott har alltid legat högt upp på listan över de roligaste ämnena/kurserna i skolan, så att söka till just Sports Team kändes ganska självklart. Jag sökte därför sports team som första val innan jag noggrant läste igenom uppgiftsbeskrivningen. Det var först efter att min ansökan var skickad som jag såg att ”hålla i seminarium” ingick i rollen, plötsligt kändes det inte längre lika självklart. Att förmedla ett viktigt budskap på engelska till ett gäng tonåringar som hellre fortsätter spela än att stanna upp för att lyssna på oss ledare i en kvart kändes dock som en större utmaning än vad den visade sig vara. Seminarierna är kopplade till undervisningen på förmiddagsmötena och vi har pratat mycket om talanger. Tonåringarna är intresserade, de svarar när vi ställer frågor och de deltar gärna i bön för och tillsammans andra. Det ger oss ledare så mycket uppmuntran och mod att fortsätta dela. 

Även när seminarierna är slut försöker vi få in Gud i sportandet. Inför varje match ber vi tillsammans med tonåringarna och med det hoppas vi få in Gud som en mer naturlig del i sportutövande även hemma. Sport handlar ofta om prestation och det är lätt att själv ta åt sig av all ära när man gör något bra, samtidigt som ens självförtroende sjunker i botten då det inte går som man hade tänkt. Att vara duktig på sport är lika mycket en talang man kan ära Gud med som vilken annan talang som helst, det vill vi lära tonåringarna och det jobbar jag själv på att förstå. Det var alldeles för länge sedan jag bad till Gud inför en match eller tackade honom för mitt intresse för sport samt min talang. Det är ju trots allt tack vare Gud jag faktiskt ens har möjligheten att kunna spela fotboll, Han förtjänar mer ära än vad jag har gett Honom och mer ära vill jag fortsätta ge Honom. Förhoppningsvis vill också tonåringarna det också efter denna vecka.

//Sara Åblad, 19 år, Linköping, Service Team (Sports Team)

_________________________________________
* TeenStreet är OM:s internationella tonårsläger för 13-17-åringar. Varje år träffas fler än 3 500 deltagare från hela Europa för att vara med på en vecka med lovsång, bibelstudier, sport, skapande och annat kul. I år är vi i Oldenburg, Tyskland. Visionen är att arbeta tillsammans med Guds församling för att inspirera och utrusta kristna ungdomar till att ha en verklig relation med Jesus och reflektera honom i sin vardag. Läs mer på teenstreet.se.