OM Sverige - Teenstreet '16, dag 4

Teenstreet '16, dag 4

Skriven av Elsa och David

rsz_img_8378.jpg

Hej! Ikväll ska vi, David och Elsa, få dela med oss av TeenStreet till er.

Dagarna här på Teenstreet går med ett väldigt tempo. Vi har haft upplyftande och tuffa stunder, stunder med både kompisar och Gud. För att sammanfatta det har vi haft fullt upp, på ett bra sätt. Strax innan midnatt samlas NET-grupperna (smågrupperna) för tredje gången för att tillsammans avrunda dagen. Då får vi dels dela med oss av hur dagen har varit. Det gör vi genom att berätta om dagens High, Low och God thing. Därför tänkte vi dela med oss av våra High, Low och God things för dagen.

High thing: Vi vill dela med oss av två olika High Things.

Under dagen var det årliga RAG-racet som handlar om att man ska springa och samla in pengar genom sponsorer för att stötta årets projekt. I år samlades pengar in till House of Joy som arbetar med att hjälpa ungdomar som dels har blivit utsatta för trafficking. Jag (David) tycker det känns så sjukt bra att kunna vara en del av insamlingen och RAG-race, stämningen var grym med massor av människor som peppade dem som sprang!

På dagens kvällsmöte skulle vi sitta med våra smågrupper. Under lovsången skulle vi be för varandra i gruppen och förbön är något jag (Elsa) älskar. Förbönen talar alltid så starkt och det är verkligen en höjdpunkt för mig.

Low thing: Vår low thing för idag var middagen. Det var den årliga yoghurt/frukt/havregryns blandningen som vi kallar ”Müsligröten”. Det är väldigt kul för vi svenskar är inte särskillt förtjusta i den rätten men det finns de här på TeenStreet som ser rätten som veckans höjdpunkt inom maten.

God thing: Vår God thing som vi vill dela med oss av är inte från idag. Vi gick på förbön en kväll under Throne Room. Två stycken skulle be för oss, en som bett för oss förut och en som vi aldrig sett tidigare. Efter att de bett för oss ville han som vi aldrig träffat tidigare dela med sig av en bild han fick. Han berättade om en stor brasa men han var osäker på vad den betydde. Efter att ha frågat Gud sa han att han var osäker men chansade. Brasan var hög och han såg hur den tände nya brasor. Han trodde att det handlade om att vi skulle evangelisera.

Vi står inför sista året på gymnasiet och har tänkt åka till Chile efter studenten. Vi håller på att kolla upp olika möjligheter inför resan och funderar mycket fram och tillbaka. Bilden från Gud var väldigt stark för oss eftersom det är väldigt aktuellt.

Ni får gärna fortsätta be för Teenstreet och alla här. Vi är sjukt peppade för de sista dagarna.

Kram,

_________________________________________
* TeenStreet är OM:s internationella tonårsläger för 13-17-åringar. Varje år träffas fler än 3 500 deltagare från hela Europa för att vara med på en vecka med lovsång, bibelstudier, sport, skapande och annat kul. I år är vi i Oldenburg, Tyskland. Visionen är att arbeta tillsammans med Guds församling för att inspirera och utrusta kristna ungdomar till att ha en verklig relation med Jesus och reflektera honom i sin vardag. Läs mer på teenstreet.se.