OM Sverige - Teenstreet '16, dag 5

Teenstreet '16, dag 5

Skriven av Kornelija

Hej!

Jag heter Kornelija och jag är nu mitt uppe i slutet av mitt femte år på TeenStreet. Tidigare har jag omedvetet sett den här tiden på året som ett sätt att återuppta kontakten med Jesus eftersom jag känt att jag under året (konstigt nog varje år) fallit bort från Honom. Men det här året har varit väldigt annorlunda. Jag har fått hänga och ta del av HERRENs underbarhet så ofta så jag inte tror att det är sant. Jag har låtit honom använda mig på de sätten Han vet passar mig bäst och jag har fått se Hans närvaro i väldigt många personer. Och det har varit väldigt underbart.

Men jag hade tänkt att dela med mig lite av vad jag har lärt mig och insett den här veckan. Andra dagen berättades om en sak som jag aldrig kommer glömma. Det finns en blomma som heter Brandlilja. Det coola med den här blomman är att den endast kan växa fram när den har blivit rörd av eld. Fröet kan ligga under marken i evigheter utan att blomstra men när den blivit vidrörd av eld växer den upp och blir en otroligt vacker blomma. Röd som lavan själv. För mig är det här den perfekta liknelsen. Elden som bränner upp marken där fröet ligger gömt symboliserar något tufft man går igenom. 

Brandliljan är en bild på hur situationen kommer se ut efteråt. Och tänk! Om det hemska inte hade hänt så hade aldrig denna underbara lilja växt fram. Men glöm aldrig att du fortfarande kommer gå igenom jobbiga perioder i livet. En jobbig sak är endast ett kapitel i ditt livs bok. Berättelsen kommer fortsätta med både underbara och jobbiga saker i bagaget. Men ge inte upp hopp! Lita på GUD vår underbara Fader.

//Kornelija,17 år, Stockholm

_________________________________________
* TeenStreet är OM:s internationella tonårsläger för 13-17-åringar. Varje år träffas fler än 3 500 deltagare från hela Europa för att vara med på en vecka med lovsång, bibelstudier, sport, skapande och annat kul. I år är vi i Oldenburg, Tyskland. Visionen är att arbeta tillsammans med Guds församling för att inspirera och utrusta kristna ungdomar till att ha en verklig relation med Jesus och reflektera honom i sin vardag. Läs mer på teenstreet.se.