OM Sverige - Teenstreet '16, dag 6

Teenstreet '16, dag 6

Skriven av Johanna Ragnar

13925485_10154350177058431_3293264297433470290_o.jpg

Bild: 315 svenskar på Teenstreet. Vilken fest!

Sista dagen på TeenStreet är snart slut – sista frukostgröten äten, sista bibelundervisningen hörd, sista smågruppen utförd och sista lovsången på kvällsmötet Throne Room sjungen. Tonåringarna tar vara på de sista timmarna med de nya och gamla vännerna, och byter nyckelband med landsflaggan med varandra.

Min första vecka som coach (smågruppsledare) är även den snart avslutad, med blandade känslor. Att vara coach skiljer sig från att vara deltagare och teen på många sätt – men det är i mycket en stor glädje och stor ära att få vara med i tonåringarnas häftiga resa.

Veckan började med sju 13-14-åriga tjejer, några för mig kända och några okända, lite nervösa men förväntansfulla. Att i slutet av veckan få se dem umgås med många nya vänner och trivas känns som guld i hjärtat. Vi har delat skratt, tårar och djupa samtal under veckan, funderat på vem Gud är, om han är god och vilka vi är skapade till.

Det största för mig har varit när jag har fått ha enskilda samtal med varje tjej och då fått en inblick i vilka de är, vad de funderar på och vilka svårigheter de står inför. Vi har avslutat med att be tillsammans och det har varit så gott!

Nu väntar bussarna för att ta oss hem till Sverige, Linköping och vardagen. Jag har väldig tur som kommer att få möta mina teens igen redan i höst. Det är bra, för de har lämnat avtryck i mitt hjärta och nu längtar jag efter att få se ännu mer vad Gud gör i deras liv framöver, detta är ju bara början! 

//Johanna Ragnar, 26 år, coach från Linköping

_________________________________________
* TeenStreet är OM:s internationella tonårsläger för 13-17-åringar. Varje år träffas fler än 3 500 deltagare från hela Europa för att vara med på en vecka med lovsång, bibelstudier, sport, skapande och annat kul. I år är vi i Oldenburg, Tyskland. Visionen är att arbeta tillsammans med Guds församling för att inspirera och utrusta kristna ungdomar till att ha en verklig relation med Jesus och reflektera honom i sin vardag. Läs mer på teenstreet.se.