OM Sverige - TEENSTREET '17 DAG 3

TEENSTREET '17 DAG 3

Skriven av Johanna Uhlin

Johanna Uhlin 2

HalliHallå!

Jag heter Johanna Uhlin och är sjutton år och jag kommer från Linköping. I år spenderar jag mitt tredje år på TeenStreet och mitt sista år som teen. Ni har säkerligen hört det många gånger vid det här laget, men TeenStreet är FANTASTISKT(!!!) och jag önskar att så många fler skulle få förmånen att åka hit. Det finns så många bra saker med att vara här. Man får hänga i solsken (för det mesta i alla fall), man får hänga med sina kompisar och framförallt får man prata om och hänga med Gud. Att hänga med Gud är något som ofta är utöver det vanliga och väldigt speciellt även om det är precis som att hänga med en kompis och det behöver inte alls vara komplicerat.

Temat för året är ”Unshakeable” och vi har bland annat pratat om relationen med Gud, något som jag tycker är viktigt. Gud har skapat oss till att ha en relation med Honom och det är inget som Han vill ska vara krångligt, tidskrävande eller baserat på våra prestationer. Jag kunde tyvärr inte delta på förmiddagens undervisningspass, men vad jag har kunnat förstå av manualen vi har så har just detta varit en del av undervisningen idag. Det har handlat om hur Gud inte ser oss efter våra prestationer eller älskar oss mer eller mindre beroende av vem vi är, vad vi tänker eller vad vi gör. Gud älskar oss helt och fullt hela tiden och det som vi behöver göra är att ta emot och våga lyssna på Honom. Det är verkligen något som jag tagit med mig från mina år här och något som får betyda otroligt mycket både för mig och för många andra. Fokuset är alltid på din relation med Gud och som tonåring får du egentid varje dag som du kan spendera med Gud vilket är en otroligt stor förmån! Och jag vet att TeenStreet leder många närmare Gud och det finns så många olika och bra vittnesbörd från ungdomar som har åkt hit. Så om du känner någon som har åkt, hugg tag i dem och fråga vad Gud gjorde i deras liv under veckan. Chansen är stor att du får höra massa bra grejer!  

Jag njuter verkligen av att vara på TeenStreet och även om vi bara är inne på vår andra heldag så känns det som hemma. På en plats med nästan 4000 andra kristna barn, ungdomar och vuxna är det svårt att känna att man inte hör hemma. På en plats där Jesus får vara i fokus varje dag så kan jag inte annat än att njuta och ibland så får gudsnärvaron en att rysa i hela kroppen! TeenStreet är verkligen, utan att överdriva, helt fantastiskt men något som är ännu mer fantastiskt är att vi har en Gud som älskar oss villkorslöst oavsett vad som händer. Tänk vad bra att få ha en Gud som är Unshakeable!

Blessings, Johanna