OM Sverige - TeenStreet '17 Dag 6

TeenStreet '17 Dag 6

Skriven av Samuel Moeinaddini

DSC 0165

Tjena Bloggen!

Mitt namn är Samuel och jag tänkte dela med mig lite av det jag har fått vara med om under årets teenstreet. Detta år blev mitt nionde år som deltagare på teenstreet 7ggr som tonåring,1 gång som service team och detta år som Coach, som utan tvekan var det bästa och händelserikaste året.

Detta år hade jag förmånen att kunna coacha tillsammans med min goda vän Johan qahoush, och det viktigaste för oss vara att vi,genom Gud skulle göra ett avtryck i våra ungdomars liv, så vi började tidigt ringa varandra (2 månader innan) och planera, be och prata om hur vi kan sätta Gud i fokus på ett läger med cirka 4000 deltagare och en hel del diverse aktiviteter. Själv vet jag att man som tonåring är extremt "överhypad" eftersom att det är så mycket som händer hela tiden och att man är i 180 km/h från klockan 8 på morgonen till klockan 23 på kvällen. Därför var det väldigt viktigt för oss som coacher att kunna tidigt i veckan berätta varför vi faktiskt är på lägret. Under våra 5 dagar av diskussion, bön och bibelläsning så har vi verkligen sett på så många sätt att Gud har varit där mitt i bland oss precis som det står i Matt 18:20 vilket har både gjort det enklare för mig som coach, så allt känns mycket flytigare men viktigaste att ge utrymme till Gud så att han kan prata genom mig.

En av flera fantastiska saker som hände på lägret var att vi utmanande våra tonåringar till att följa med oss att be med folk på lägret som hade skador av olika typer och vi fick se alla typer av mirakler. Sammanlagt så var det 11 helanden och mirakler. Folk som hade gått med kryckor i flera år men nu blivit helt helade av en simpel bön. Helade ryggar, knän, axlar och mycket mer. Efter att vi hade gått runt så splittrade vi på oss då ungdomarna gick två och två och när vi kom tillbaka hade alla fått vittna om alla helande genom Jesus dyrbara blod! Och det var verkligen starkt att uppleva som coach hur ens ungdomar lär sig och tar efter sina ledare och coaches. För om vi kan vara exempel med våra liv så kommer dem som ser upp till oss och de i vår omgivning att också ta efter. Och det var verkligen otroligt att se hur Gud använde våra tonåringar till att hela folk.