OM Sverige - TeenStreet '18 Dag 2 - Teens

TeenStreet '18 Dag 2 - Teens

Skriven av Emil, Helmer och Gabriel

Emil Helmer och Gabriel

Tjena folket! Vi heter Gabriel, Helmer och Emil och vi är alla 16 år gamla. Vi går alla i samma netgrupp. Jag (Emil) har bara känt Gabriel och Helmer sen jag kom hit för två dagar sen. Hittills så har vi haft otroligt bra dagar och vi ser fram emot dom kommande dagarna och vad gud vill göra med oss.

Temat på lägret är ”Closer” och fokuset är att vi ska komma närmare Gud och få en djupare relation med Gud. Mötena utgår ifrån bönen ”vår Fader” från Matteusevangeliet 6:9-13, och varje dag riktar vi in oss på en del av bönen. Varje dag är det ett förmiddagsmöte med predikan, lovsång och mer. Efter det har vi en samling i netgruppen där vi diskuterar mötet. Varje kväll är det ”Throne Room” vilket är ett möte där vi fokuserar på lovsång och att få prisa Gud! Innan vi lägger oss på kvällen ses vi än en gång i netgruppen och pratar om dagen och går igenom ”high-, low-, Guds- och gussgrej”. Mellan mötena har vi även ”interact” där man har fritid och kan göra lite vad man vill. Det finns bland annat seminarier, workshops och man kan även gå ut på stan.

Två av oss vill berätta lite om våra upplevelser.

Jag, Emil, kommer ifrån Linköping och är med i Ryttargårdskyrkan. På vägen hit så hade jag plågsamt ont i magen och det höll väldigt länge vilket inte var så motiverande inför resten av veckan. Jag har tidigare känt att jag har kommit långt från Gud men jag ville ändå satsa på att lägga fokuset på Gud den här veckan. Så jag bad mycket och några fantastiska människor bad för mig och efter en god natts sömn så var jag helt helad och kunde njuta av dagen.

Kvällens lovsång var fantastisk och jag kände en sån otrolig närhet av Gud igen. Nästan som att jag var ”Återfrälst” och jag var redo att ta emot allt som Gud vill med mig och göra! :D

Under netgruppen vid dag 1 så skulle vi få tänka på några av dom 956 olika namnen som Gud kallas för i bibeln. Ett av dom namnen talade till mig speciellt och det var ”Återlösare”. När man känner att man är i en ”low” med Gud så kan man se Gud som ”Återlösaren”. Vad som än har hänt så kommer Gud komma tillbaka till oss och genom Guds vilja så kan han göra extremt coola saker i oss. I dig. Detta kan jag bara tacka Gud för och jag ser sååå mycket fram emot dom kommande dagarna här på underbara TeenStreet!

Jag, Gabriel, kommer från Forserum. Jag slutade nian i år och ska börja gymnasiet till hösten. Jag har varit lite oroat över hur min nya klass kommer vara och ifall det kommer vara några andra kristna i klassen.

Under egentiden på netgruppen bad jag över att min gymnasieklass kommer vara bra och att det kommer finnas några fler kristna i klassen. Senare på dagen gick jag runt lite på området och pratade med folk och så började jag prata med en kille. Sedan fick jag reda på att han ska gå samma skola och samma linje som mig. Det kändes som ett riktigt bönesvar från Gud. Jag fick veta att det kommer vara minst en annan kristen i klassen bara några timmar efter jag bad om det. Gud hör våra böner och han är såå god!!!

Vi är alla såååå tacksamma att vi får ha möjligheten att få vara här i ”Tyschkland” och på TeenStreet. Alla vi teens har det otroligt bra och vi ser fram emot dagarna fram över! Gud är SÅ god!! Gonatt från oss. :)