OM Sverige - TeenStreet '18 Dag 5 - Fountain team

TeenStreet '18 Dag 5 - Fountain team

Skriven av Karin

Karin Jonsson 2

TeenStreet 2018 – vilken gåva och förmån att få vara en liten pusselbit i detta fantastiskt mångkulturella, brokiga och fantastiska sammanhang! Jag som skriver heter Karin Jonsson och kommer från Ljungskile på Västkusten. Jag har det stora privilegiet att få vara med i ”FOUNTAIN TEAM” som i år består av en grupp på 38 personer.

TeenStreet består av så många olika delar som tillsammans blir en helhet, och det är just det som är så fascinerande – att vi i alla dessa delar får komplettera och berika varandra.

Vad är då ”Fountain team”?

Fountain = källan. Fountain team är ett samtalsteam eller själavårdsteam som finns till för att tonåringarna och även ibland något äldre personer ska kunna få möjlighet att få kunna komma till en trygg och säker plats, en källa, där man kan få ett samtal och få dela det som kan vara svårt och smärtsamt. Vi vill vara en resurs och tillgång som ger varje person en möjlighet till att få upptäcka att det finns hjälp och stöttning i det liv som inte alltid är så enkelt eller lätt att leva och utvecklas i.

Vi som är med i teamet möts tre dagar innan TeenStreet startar och har utbildningsdagar tillsammans då vi på alla sätt vi kan vill lägga en så bra grund som möjligt för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

Vad kan då ett litet samtal på TeenStreet göra för skillnad? Jag och vi i detta internationella samtalsteam har så många gånger fått vara med och se det fantastiska hur det kan förändra och hjälpa en person till förändring och förvandling. Jesus sträcker sig alltid ut till ett längtande hjärta, och det är så fantastiskt att gång på gång få förmedla att det aldrig är kört och att det alltid finns hopp igenom allt!

Jag älskar ungdomar och har en passion för att få vara med och se unga människor förvandlas och få hopp för sitt liv och sin livssituation mitt i det som ser tomt och hopplöst ut. Jesus möter oss alltid där vi verkligen är i våra liv och inte där vi ”borde” vara.

Det bästa som finns är för mig att få vara med om, se och uppleva att Jesus verkligen lever och är en Gud som möter dig och mig mitt i våra liv och i vår trasighet.

Du som läsare kanske funderar på vad som är din passion? Jag vill uppmuntra och utmana dig till att ta reda på det och följa ditt hjärta! Lev sen efter din passion i vardagen och du kommer att få se människor och omständigheter förvandlas.