OM Sverige - Från två veckor på TeenStreet till ett år i England

Från två veckor på TeenStreet till ett år i England

Jag visste inte att två veckor kunde gå så här fort. Nu när 2009 års TeenStreet nästan är slut kan jag se tillbaka på en hel del arbete, men framförallt mycket tid med Herren och med nyfunna vänner från olika delar av Europa. Till skillnad från många andra i service team visste jag min uppgift redan innan jag kom, nämligen som nätverksansvarig backstage, en del i communications team, och det brukar vara många som frågar hur jag fick den uppgiften. Svaret är enkelt: jag frågade efter det. Eftersom personen som varit nätverksansvarig under de senaste åren inte kunde komma i år så var min plats klar. Nu i efterhand inser jag hur bra jag verkligen passade in, och det är något som jag verkligen ser fram emot att göra om nästa år.

Något jag verkligen kommer ta med mig från Tyskland är gemenskapen med mitt team. Även om en mängd konstiga och svårlösliga IT-problem har inneburit att jag inte fått lika mycket sol som många andra här i Offenburg har tiden under artificiellt ljus dragit teamet närmare och jag har även fått en försmak av vad som väntar mig i höst. Då lämnar jag Sverige för att i ett år ta mig an IT på OM:s ICT (International Co-ordinating Team) i Carlisle i nordvästra England, och i och med TeenStreet har jag redan träffat några av dem som jag ska arbeta med. Min uppgift där är jag inte säker på, men däremot är jag nu mer säker än någonsin att det verkligen är vad Gud vill att jag ska göra. Jag kunde inte ha fått ett bättre avstamp in i OM än detta fantastiska, om än på tok för korta, TeenStreet.

Varma hälsningar från ett luftkonditionerat backstage i Offenburg,
Johan Swetzén