Sana mötte Jesus i en dröm

Skriven av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika

Unknown-1.jpeg

“Det skedde ett under! Min man hörde Guds röst”, utropade den muslimska Sana* från Syrien när hon ringde OM-medarbetaren Janine*. Följande torsdag mötte Janine och en vän Sana så att hon kunde berätta hela historien för dem.

Mötet med Jesus
Sanas man Delavan* hade stigit upp tidigt för att gå till arbetet en dag. När han hade druckit sitt arabiska morgonkaffe, lutade han sig tillbaka mot väggen och blundade. Han var född muslim men sökte Sanningen. I samma ögonblick han blundade den morgonen såg han ett skinande ljus komma in genom fönstret och han kände hur det träffade ansiktet. Han knäppte genast händerna under hakan i bön och sa: “tack Herre, tack Herre.” 

Delavan såg det skinande ljuset lysa igen och den här gången lös det rakt in i hans hjärta och han hörde en röst säga: “Jag är Jesus Kristus.” Han tog upp händerna igen för att säga tack men när han öppnade munnen kände han något hända inombords: ”Muslimen inom mig dog och Jesus tog bort honom. Och i dess ställe fanns det här skinande ljuset i mitt hjärta . . . ett nytt liv hade kommit in i mig!” sade Delavan.

Senare den dagen när han hade kommit hem från arbetet, berättade han för sin fru och sade att de behövde gå till kyrkan. De troende i kyrkan gladdes med Delavan och frågade Sana om hon trodde. Hon sade att hon inte var redo än.

Drömmen
Tre dagar senare låg Sana i sängen med sin man sovande på ena sidan och sin dotter på den andra. Hon kände det som om det fanns mörker överallt omkring henne och bad : “Gud, var snäll och ta bort det här mörkret ifrån mig.”

I samma ögonblick såg hon sig själv gå längst upp på en mycket gammal byggnad. Byggnaden var förstörd och hade rämnat och precis när hon skulle falla, kom en man med skinande vita kläder och med lysande ansikte och ögon, lyfte upp hennes axlar och satte henne på en annan plats. Hon befann sig själv på sängen igen och undrade var hon hade varit. Hon förstod att det var Jesus som räddat henne och nu var hon redo att tro på samme Gud som hennes man mött tidigare i veckan. Han var på riktigt! 

Prisa Gud att Delavan och Sana är troende! Be för dem när de lär sig mer om Gud och vad det betyder att vara kristen. Be att fler muslimer får möta Kristus genom drömmar och visioner.

*ändrade namn av säkerhestskäl

Bönesvar!

Skriven av Stina & James, i Mellanöstern & Nordafrika

2018-06-01-StreetScene-960x548

Stina* (Sverige) och James* (USA) bor sedan flera år med sina tre barn i Mellanöstern för att visa på Jesu kärlek bland grannar, vänner och kollegor. James arbetar som lärare på universitetet men de senaste månaderna har deras framtid i landet varit mycket osäker.

– James arbetsvisum behövde förnyas och vi fick nej från flera instanser, berättar Stina.

Utan visum hade familjen varit tvungen att flytta och lämna både arbete och vänner och värdefulla kontakter. Det hade blivit en flytt som hade varit mycket smärtsam, både för arbetet och dem personligen:

– Våra barn är uppvuxna i landet och vi har hela vårt liv här. När till och med arbetsministern vägrade skriva under förlängningen såg det ut som att vår tid i landet var på väg att ta slut. Vi bad alla våra vänner att be med oss och vi ropade till Gud om ett ingripande, berättar Stina.

Men så skedde miraklet: samma dag visumet gick ut blev visumet förlängt! Nu kan de fortsätta arbetet i landet och familjen är mycket lättade.
– Vi är så tacksamma till Gud för att James arbetstillstånd tillslut blev underskrivet. Det är ett mirakel! Gud vet vad vi behöver och Han ville att fler skulle få höra om Honom här, berättar Stina.

Stina och James är tacksamma över vad de får vara med och bidra med i regionen. James berättar:
– Häromdagen hälsade vår kollega Viktor* på hos oss. Han är pastor för en liten kyrka i grannlandet där alla medlemmar kommer från muslimsk bakgrund. Han berättade att han en dag parkerade på en sjukhusparkering för att göra ett sjukhusbesök. Bilen tillhör kyrkan och är ett viktigt redskap för Viktor. Den gör det möjligt för honom att dela ut mat till behövande och besöka medlemmarna i kyrkan som flytt och nu gömmer sig långt bort från staden.

Medan Viktor var inne på sjuk­huset bombades parkeringsplatsen från luften. När han kom ut var hela parkeringsplatsen förstörd. Han tittade runt och såg sin bil. Bilen framför var totalt förstörd och bilen bakom likaså. Samma sak gällde också bilarna på sidan – men inte Viktors bil!
– Han var tvungen att gnugga sig i ögonen för att verkligen se om det var sant. Men jo, kyrkans bil var helt orörd, inte en skråma hade den! Sådana berättelser är en stor uppmuntran för oss och visar att Gud beskyddar och bryr sig om oss, hälsar Stina.

Inte långt ifrån Viktors hus ligger tre kurdiska flykting­läger. Under fotbolls-VM sätter Viktor upp en projektor och visar matcherna så att flyktingarna ska få något annat att tänka på. I halvtid blir det tid för lovsång och en kort predikan. Be om öppna hjärtan och förnyat hopp för flyktingarna!

2018-06-01-RefugeeCamp-300x300


 *namn ändrade av säkerhetsskäl

Ps. Vill du höra mer om Stina och James liv i Mellanöstern kan du få deras bönebrev via kontoret. Du kan också ge en gåva till deras arbete genom att swisha ”Stina Mellanöstern” till 123 570 4291.

Nu börjar 30 Dagar bön 2018

Skriven av Magdalena Carlén, i Sverige

Day21-BruneiSchoolGirls-PhotobyAlamy-2018-1500x1000px.jpg

Den 15 maj börjar Ramadan, muslimernas fastemånad. Då är vi miljontals kristna som ber över hela världen för att muslimerna ska möta Jesus.

Vill du och din församling också vara med?

1. Prenumerera på dagliga böneuppdateringar:

Vi skickar ut dagliga böneuppdateringar med böneämnen under Ramadan.
Ja tack, jag vill få e-post med böneuppdateringar under 30 Dagar!

2. Beställ böneguide:

Digital böneguide
Om du har en iPad kan du beställa ett digitalt exemplar här för endast 9 kr. 

Böneguide på papper
Våra fysiska bönehäften har redan tagit slut. men hör gärna av dig till ditt samfund eller till exempel Open Doors eller Gå ut Mission för att beställa. 

30dagarSV-top.png

Vad är 30 dagar bön: 

15 maj - 14 juni 2018 pågår muslimernas fastemånad Ramadan. Då söker miljontals muslimer Allah, många av dem med ett uppriktigt hjärta och sökande efter sanningen. 

Tillsammans med kristna över hela världen ber vi att de under dessa 30 dagar ska möta Jesus, han som kallar sig själv Vägen, Sanningen och Livet.  Bönerörelsen grundades 1993 och i dag ber över 1 miljon kristna världen över för muslimer under ramadan. 

I Sverige står 11 organisationer och samfund bakom satsningen, och från och med 2018 har OM Sverige samordnat och koordinerat produktionen av den svenska böneguiden.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

TeenStreet '18 Hemma igen - Communication

Skrivet av Helen Winzell (foto: Josefin Winzell), i TeenStreet
TeenStreet '18 Hemma igen - Communication

Jag heter Helen Winzell och har haft ett av de mest inspirerande uppdragen jag kan tänka mig på TeenStreet. Jag har nämligen ingått i kommunikationsteamet. Dels har jag skrivit artiklar för OM:s internationella webbsida, dels har jag ansvarat för att hitta olika människor som kan skriva om sina upplevelser i den här bloggen. Ja, och så har jag lekt lite med OM Sveriges Facebook-konto också för att visa glimtar av vad den här veckan handlar om – både högt och lågt.Arbetet har varit intensivt men så oerhört roligt och givande. Det är särskilt inspirerande att se hur många... Läs mer »