OM Sverige - OM Sverige i finsk media!

OM Sverige i finsk media!

Skriven av Magdalena Carlén, i Sverige

OM Sverige har just nu ett team på besök i Finland. Jackie Thomas leder 6-mannateamet som blivit inbjudna till den svensktalande delen av Finland för att undervisa församlingar och ungdomsledare på temat lärjungaträning. Teamet besöker Finland 28 februari-9 april.

team finland framför bil

I Ekenäs skriver Västra Nyland:

Att skänka tröst i orättvisor

"Ge järnet för din övertygelse" är ledorden för ett unikt missionärsbesök i Ekenäs under helgen.

– Det vi brinner för är att motivera, utrusta och sända människor i mission.

Så sammanfattar Samuel Renling det kall organisationen OM (Operation Mission) Sverige arbetar enligt. Under veckoslutet besöker sex unga missionärer från organisationen friförsamlingarna i Raseborg.

Erfarenhet av hopp

På fredag kväll presenterade det mångkulturella och internationella teamet från OM Sverige vad de står för och delgav sina egna erfarenheter i Metodistkyrkan i Ekenäs.

Joy Lin, ursprungligen från Taiwan, berättade om människor hon mött ute i världen, människor som fått tröst, hopp och en känsla av samhörighet genom tro.

– Det vackraste är att se när de sedan vill gå runt och dela sin nyfunna tro, säger Joy Lin.

Bred erfarenhet

De unga missionärerna från OM Sverige har alla olika bakgrund. Med på besöket till Ekenäs finns också Jackie Thomas, ursprungligen från Barbados, Ja Kyung Moon från Sydkorea, Samuel Magnusson från Sverige och Mari Erkama från Finland.

Det gemensamma är att de vill lära sig och lära ut lärjungaskapet. Förutom fredagens inledande presentation kröns veckoslutet med gudstjänster på söndagen. På lördagen står däremot sessioner i hur man ska fungera som lärjunge på agendan. Ledorden lyder "att göra lärjungar i vardagen".

Text: Christoffer Holm, Västra Nyland

Senaste Nyheter & Blogginlägg

De minst nådda

Skrivet av OM Sverige, i Sverige

VI VILL SE LEVANDE GEMENSKAPER AV EFTERFÖLJARE TILL JESUS BLAND DE MINST NÅDDA

När vi talar om de minst nådda menar vi en folkgrupp eller en grupp av människor där evangeliet aldrig har presenterats – ingen har någonsin levt eller förkunnat evangeliet bland dem och ingen har gensvarat på Guds nåd så som den presenteras genom evangeliet, eller... Läs mer »