OM Sverige - OM hjälper översvämningarnas offer - Thailand

OM hjälper översvämningarnas offer - Thailand

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

De aktuella översvämningarna i Thailand är de värsta landet har sett på 50 år. Tjugoåtta provinser rapporteras att ha översvämmats, vilket påverkar 1,2 miljoner hektar jordbruksmark. Vattnet är förorenat, vilket gör att många människor lider av hudutslag och andra sjukdomar.

Staden Ayutthaya, en bit uppför floden Chao Phraya från Bangkok, har blivit översvämmad.
OM Thailand planerar att skicka ett hjälpteam dit och till Ang Thong provinsen. Man rapporterar att en troende, Ae, återvände till sitt hem i Ayutthaya för att upptäcka att vattnet stod ca 2 meter högt i huset. Hennes familj var strandsatta i det övre rummet, utan rinnande vatten.

Eftersom det enda sättet att komma in i staden är med båt, planerar Ae:s far att ta en båt för att plocka upp leveranser när OM Thailands Young Pro ska göra en kartläggning av området nu i veckan.

Vänligen be för de människor som drabbats av översvämningarna. Be för OM Thailand som försöker arbeta med nödhjälp. Be att Herren rör vid hjärtan hos den thailändska befolkningen genom den kärlek OM Thailand förmedlar.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

De minst nådda

Skrivet av OM Sverige, i Sverige

VI VILL SE LEVANDE GEMENSKAPER AV EFTERFÖLJARE TILL JESUS BLAND DE MINST NÅDDA

När vi talar om de minst nådda menar vi en folkgrupp eller en grupp av människor där evangeliet aldrig har presenterats – ingen har någonsin levt eller förkunnat evangeliet bland dem och ingen har gensvarat på Guds nåd så som den presenteras genom evangeliet, eller... Läs mer »