OM Sverige - Ny församling grundades under VM 2010

Ny församling grundades under VM 2010

Skriven av OM Sverige, i Afrika

Makwati Community Church är en ny församling som startades i Zambia, som ett resultat av möten under fotbolls-VM. Ett tält var rest i centrum av samhället där man kunde titta på matcher på en stor skärm. Efter VM har tältet återbördats till ägaren, men folk ville fortsätta gemenskapen och höra evangeliet.

De började att mötas på en dammig, öppen fotbollsplan, där de bad och lovsjöng Gud. Det förvånade teamet att nya människor anslöt hela tiden och valde att följa Jesus, trots att mötena hölls utomhus.

Sedan dess har samhället gett dem en tomt för en byggnad som kan tjäna som skola under veckan, kyrka på söndagar och användas för sportevenemang på helger och lov. De överväger också att använda byggnaden till utvecklingsprojekt som trädgårdsarbete, snickeri och sömnad för att hjälpa till att upprätthålla kyrkan och skolan, men också för att bidra till samhällets utveckling. Just nu finns det cirka 200 barn utan tillgång till skola i samhället.

Prisa Gud för denna nya församling och för de nya troende. Be att Gud snart ska förse med en byggnad för den nya församlingen och skolan.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

De minst nådda

Skrivet av OM Sverige, i Sverige

VI VILL SE LEVANDE GEMENSKAPER AV EFTERFÖLJARE TILL JESUS BLAND DE MINST NÅDDA

När vi talar om de minst nådda menar vi en folkgrupp eller en grupp av människor där evangeliet aldrig har presenterats – ingen har någonsin levt eller förkunnat evangeliet bland dem och ingen har gensvarat på Guds nåd så som den presenteras genom evangeliet, eller... Läs mer »