OM Sverige - Fattiga barn delar det lilla de har - Sydafrika

Fattiga barn delar det lilla de har - Sydafrika

Skriven av OM Sverige, i Afrika

 

OM arbetare på ett center i Mamelodi, Sydafrika, berördes starkt av nyheterna om svälten i Somalia. De bestämde sig för att dela denna nyhet med barnen som kommer till centret efter skolan.

Dessa barn kommer också från svåra förhållanden och står inför många utmaningar varje dag. De förstår vad det innebär att ha stora behov, och många vet hur det känns att sova med en tom mage.

Barnen såg en video om behovet i Somalia. De fick veta att miljoner människor har drabbats av förödande hungersnöd, att oräkneliga liv gått förlorade och att människor kämpar för sin överlevnad.

Barnen blev djupt berörda av vad de såg och hörde och bad till Gud att ingripa i krisen. De tog också den lilla mängd fickpengar de hade, så lite som 1 rand (cirka 15 US cent)-och erbjöd det i tron att det kan rädda barns liv. De pengar som samlades in kommer att skickas till en hjälporganisation som arbetar bland de behövande i Somalia.

Den dagen visade dessa barn att alla kan hjälpa till. Gud förändrar världen för dessa barn som deltar i programmet i Mamelodi. Gud kommer också att förändra världen genom dem. Prisa Gud att han rörde vid dessa barns hjärtan. Be att de växer upp till män och kvinnor som vet hur man ger generöst.

Du kan också ge!

Senaste Nyheter & Blogginlägg

De minst nådda

Skrivet av OM Sverige, i Sverige

VI VILL SE LEVANDE GEMENSKAPER AV EFTERFÖLJARE TILL JESUS BLAND DE MINST NÅDDA

När vi talar om de minst nådda menar vi en folkgrupp eller en grupp av människor där evangeliet aldrig har presenterats – ingen har någonsin levt eller förkunnat evangeliet bland dem och ingen har gensvarat på Guds nåd så som den presenteras genom evangeliet, eller... Läs mer »