OM Sverige - Mer än baseball - Ungern

Mer än baseball - Ungern

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

"Organiserat kaos!" det är så Terry Lingenhoel beskriver träningen med 64 ungerska 5:e-klassare som ska lära sig kasta och fånga en baseball med en baseballhandske i ett litet gym på skolidrotten. I mars, fick Terry som är OM Ungerns SportsLink samordnaren och den ungerska Baseball förbundets ungdomsutveckling Officer, lära ut baseball till över 400 studenter i fyra ungerska grundskolor. Han hoppas att kunna rekrytera tillräckligt med spelare för att starta två ungdomslag i det 11: e distriktet i Budapest. Duncan Johnson, en kristen affärsman från Budapest, kommer att coacha dessa nya grupper tillsammans med sina två söner. "Vi vill lära ungerska barn att spela baseball samtidigt som vi berättar om Jesus för dem, säger Duncan.

Terry har grundat en basebollklubb nära OM Ungerns bas i Érd. Hans tränare når mer än 120 spelare med berättelsen om Guds kärlek. Dessutom har Rex Sokolnicki ägnat de senaste veckorna åt att lära ut baseball till över 1500 barn i 10 skolor. Alla barnen har blivit inbjudna till Baseballträningsläger i vår och fick ett barntraktat.
Be för dem som leder baseball arbetet i Ungern. Be att de barn som deltar i träningslägret ska få lära känna Jesus.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

De minst nådda

Skrivet av OM Sverige, i Sverige

VI VILL SE LEVANDE GEMENSKAPER AV EFTERFÖLJARE TILL JESUS BLAND DE MINST NÅDDA

När vi talar om de minst nådda menar vi en folkgrupp eller en grupp av människor där evangeliet aldrig har presenterats – ingen har någonsin levt eller förkunnat evangeliet bland dem och ingen har gensvarat på Guds nåd så som den presenteras genom evangeliet, eller... Läs mer »