OM Sverige - Office Team

En finurlig Win Win

Nu packar vi väskan igen! I helgen åker Anna och jag igen med ett gäng ungdomar till Norra Mellanöstern. Samtidigt drar en annan grupp till Moldavien och en tredje till annan plats i östra Medlahavsregionen. I vårt gäng har vi formulerat följande bön och mål för resan;”Fader gör oss till ett, låt oss lära känna Jesus och reflektera honom till människor vi möter”.  Få saker i livet är så genuint tillfredställande som att växa inåt i gemenskap med andra. Vi har ett stort behov av att höra samman, identifiera oss med andra och få möjligheten att växa och mogna i en större gemenskap. Min erfarenhet är sedan att det blir ännu bättre om det finns ett tydligt uppdrag att växa omkring och sträcka sig emot på vår gemensamma väg.

Jesus sa; -Gå ut och gör alla folk till lärjungar! Här finns en finurlig win win inbakad i Jesu uppdrag. När vi går ut för att betjäna, förmedla och utrusta lärjungar i ljuset av evangeliet… växer vi samtidigt själva som lärjungar! På en resa som den vi nu ska göra kommer vi allesammans att utmanas i mötet med det okända – språk, kultur och helt enkelt annorlunda människor. Utanför bekvämlighets zonen får vi sträcka ut, våga det annorlunda och stödja varandra i vårt uppdrag. Det är just där i det spänningsfältet som vi växer som bäst och glädjen kan bli som störst. Att se människor omkring mig komma till sin rätt, ta ansvar och blomma ut.

När Johannes döparen såg Jesus ”växa förbi honom själv” berättar han hur glad han blev! Här är vi nått stort och friskt på spåren. GLÄDJEN över andra människors lycka och utveckling som ärar Gud är svårslagen och får ringar på vattnet...